Tuinen en het park op landgoed Biljoen
In het verleden hebben verschillende bekende tuinarchitecten, in opdracht van de bewoners, hun stempel op de het park kunnen drukken. Deze stempel is nog steeds zichtbaar omdat het landgoed grotendeels als geheel in stand is gehouden en de elkaar opvolgende eigenaren en bewoners wel vernieuwingen aanbrachten maar eerdere aanlegperioden daarbij respecteerden.
Zo is de formele barokke aanlegstijl uit de begin 18e eeuw nog steeds zichtbaar in de structuur van het park. Van 1784 tot 1793 liet Johan Frederik Willem van Spaen veranderingen doorvoeren gebaseerd op de ideeën van de Duitse landschapsarchitect J.G. Michael. De bestaande formele structuur werd voor een deel intact gelaten en werd aangevuld met een voor die tijd innovatieve lossere stijl. Zo werd de gracht omgevormd tot een slingerende vijver inclusief een eiland. Naast de bestaande formele rechte lanen werden er gebogen lanen aangelegd. Dit was ook de periode dat de Biljoense vijver werd aangelegd. Deze meer informele ontwerpstijl is ook terug te vinden die J.F.W. van Spaen door liet voeren op landgoed Beekhuizen.
De schoonzoon van J.G. Michael, tuinarchitect J.D. Zocher zette de ontwerplijn door en in 1822 nam zijn zoon J.D. Zocher de werkzaamheden van zijn vader over. Een van de veranderingen die de familie Zocher door liet voeren was het vergraven van de slotgracht zodat er een grotere eenheid ontstond.
In 1886 liet Johann Heinrich Wilhelm Lüps de oprijlaan doortrekken tot aan de weg langs Velp en liet deze beplanten met Amerikaanse eiken. In het park, ten zuidwesten van het kasteel, ligt nog steeds een oude ijskelder (zie onderstaande foto uit het Gelders Archief).