Grote canadese gans

grote canadese gans

Grote Canadese gans (Branta canadensis)

De grote Canadese gans is in Nederland algemeen voorkomend en heeft een lengte van ruim 90 cm met een spanwijdte van ongeveer 170 cm. De gemiddelde leeftijd bedraagt ongeveer 6 jaar, maar er zijn individuen bekend die ouder dan 25 jaar zijn geworden.

Waar leeft de grote Canadese gans?

De leefgebieden van de grote Canadese gans bestaan uit zoetwatermeren, graslanden en vijvers dicht bij menselijke bevolking. De grote Canadese gans is bij ons een algemeen voorkomende standvogel.

Wat eet de grote Canadese gans?

Het voedsel van de grote Canadese gans bestaat voornamelijk uit waterplanten, gras en oogstresten op akkers. Ook eten ze soms dierlijk voedsel zoals eieren van andere vogels.

Hoe herken je de grote Canadese gans?

De poten, snavel, hals en kop zijn zwart, waarbij de keel en de wangen wit zijn. De onderzijde van het lichaam heeft een vaalwitte kleur. Verder valt natuurlijk de grootte van deze ganzensoort op.

Weetjes over de grote Canadese gans

  1. Classificatie: zwarte ganzen (geslacht) – Eendachtigen (familie) – Eendvogels (orde) – Vogels (klasse)
  1. De grote Canadese gans kruist regelmatig met kleine Canadeze ganzen en brandganzen. Daardoor komen er verschillend mengvormen voor.
  2. De meeste grote Canadese ganzen leiden een monogaam leven en de paartjes blijven dan ook vaak hun hele leven bij elkaar.
  3. Grote Canadese ganzen komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika.

grote canadese gans